Ge-woon Ontwerpstudio & Interieur Advies

Verbouwing monumentaal pand te Esch

VERBOUWING MONUMENTAAL PAND TE ESCH

Status: opgeleverd

Tijdens de verbouwing van het monumentale pand in Esch is er specifiek gekozen om het karakter van de woning te waarborgen. Om een transparante leefruimte te creëren is ervoor gekozen om de verschillende ruimtes met elkaar te verbinden. Deze ruimtes vormen een samenhang van verschillende impressies richting de opengestelde tuin. Dit wordt versterkt door de karakteristieke, functieloze aanbouw te transformeren naar een open keuken. Hierdoor is het huidige toilet naar de hal bij de voordeur geplaatst.

De vernieuwde aanbouw is opnieuw geïsoleerd en omkleed met donkere horizontale houten gevelbekleding, waardoor er een duidelijk contrast ontstaat tussen het originele monumentale pand en het bijgebouw.