Ge-woon Ontwerpstudio & Interieur Advies

verbouwing woonhuis te Middelbeers

VERBOUWING WOONHUIS TE MIDDELBEERS

Status: in ontwikkeling

Bij de verbouwing van het woonhuis in Middelbeers was het belangrijk om licht en openheid te creëren. De verschillende ruimtes zorgden voor een opgesloten gevoel dat werd versterkt door het feit dat daglicht amper de woning kon betreden. Hierdoor is er gekozen voor een vernieuwde opzet waarbij de keuken is gesitueerd tbv het zonlicht in de ochtend en de woonkamer/eetkamer een relatie vormt met het zonlicht in de middag/avond. De begane grond bevat tevens de badkamer om zo een extra slaapkamer te realiseren op de bovenverdieping.

De woning is voorzien van een aanbouw dat door het vele glas een directe verbinding vormt met de tuin. Doordat de gevel zich kenmerkte door de vele reparaties in het metselwerk is ervoor gekozen om het gehele buitenblad te vervangen. Hierdoor gaat de aanbouw op in de bestaande woning en wordt de mix aan metselwerk niet vergroot. Deze keuze is ook gebaseerd op het feit dat de woning slecht tot niet geïsoleerd was. Het nieuwe metselwerk komt overeen met het origineel en sluit daarom goed aan bij de buren.

Om de nadruk nog meer op de woning te leggen is ervoor kozen om de schuur een donkere kleur te geven. Door dit contrast ontstaat er een samenhang tussen de schuur en de woning.