Ge-woon Ontwerpstudio & Interieur Advies

verbouwing woonhuis te Best

VERBOUWING WOONHUIS TE BEST

Status: opgeleverd

Bij de verbouwing van het woonhuis in Best lag de grootste nadruk op het openstellen van de keuken. In de bestaande situatie was de keuken gesloten georiënteerd richting de achtertuin.

Binnen het nieuwe ontwerp is ervoor gekozen om de uitbouw zowel aan de zijgevel als aan de achtergevel van de woning te vergroten. Door deze te voorzien van veel glas ontstaat er een directe verbinding naar de achtertuin. Ook ontstaat er een verbinding vanuit de keuken richting de inrit.

Er is gekozen om de keuken als een 'nieuw doosje' uit de bestaande woning te laten komen. Dit volume wordt omkleed door douglas lariks verticale latten, waardoor er een duidelijk contrast zichtbaar wordt met de bestaande woning. Binnen dit volume zijn de hemelwaterafvoeren weggewerkt om dit te versterken.