Bij de transformatie  van het woonhuis in Best zijn we uitgegaan van het principe om de twee zuivere woning vormen weer met elkaar te laten versmelten.  De twee woning vormen worden in de bestaande toestand verbonden met een bakstenen volume, waardoor er een gemis in contrasten ontstaat om de woning een duidelijke stempel op het perceel te geven. 

Door een transparante verbinding te maken tussen de twee originele woningblokken, is de eenheid van de woning versterkt. Samen met de toevoeging van landelijke elementen in de gevel (donkere plint & luiken), het openstellen van donkere binnenruimtes en het toevoegen van een stijlvol interieur is de woning omgetoverd tot een landelijk geheel dat volledig opgaat in zijn omgeving.

Deze transparante verbinding zorgt enerzijds voor het benodigde contrast en anderzijds voor de samenhang van de woning. Het zorgt er tevens voor dat de verstopte stukken perceel aan de achterzijde van de woning weer verbonden worden met de rest van de tuin. Door het feit dat het gebouw niet hoger kon worden vanwege de complexiteit van het bestaande dak is er naar oplossingen gezocht om de glazen verbinding nog ruimtelijker te laten ogen. Dit is gedaan door glas op glas verbindingen op de hoeken te maken en het glas tevens hoger dan het plafond te laten lopen, waardoor het dunne kozijn amper in het zicht is.

« van 2 »

Tijdens het interieurontwerp van een woning in Veldhoven hebben we zorgvuldig nagedacht over hoe we een warme, uitnodigende sfeer konden creëren die perfect aansluit bij de wensen van de bewoners. Met een doordachte combinatie van kleur, materialen en textuur hebben we een harmonieus geheel gecreëerd waarin elke ruimte warmte en persoonlijkheid uitstraalt.

Door gebruik te maken van rijke, natuurlijke materialen en zachte tinten hebben we een basis gelegd die zowel rust als karakter biedt. Deze sfeer hebben we consequent doorgetrokken in de verschillende ruimtes, zodat de woning een samenhangend en geborgen gevoel uitstraalt. Subtiele accenten en een speelse balans tussen strakke lijnen en zachte elementen zorgen voor een eigentijdse, stijlvolle uitstraling. Het resultaat is een thuis dat niet alleen mooi oogt, maar ook fijn voelt om in te leven.

« van 2 »

Het interieurontwerp voor de tussenwoning in Best kenmerkt zich in de eenzijdige kleur en materiaalcombinaties, die ervoor zorgen dat de woning erg prettig aanvoelt. De samenhang van deze neutrale kleuren refereert naar de hedendaagse Japandi stijl met een eigen toevoeging van organische ornamenten en duidelijke contrasten. Door deze krachtige sfeer geheel terug te laten komen in de woning, wordt de samenhang en ruimtelijkheid van de verschillende ruimtes versterkt. Binnen het ontwerp is ook de tuin verzien van een groene metamorfose door de hardheid van de tegels te vervangen voor (hoge) groene ornamenten, contrasterend wit grind en een ruime overkapping wat resulteert in een fijn stadstuintje.

« van 4 »

Binnen het ontwerp van het atelier in de landelijke omgeving van Best is ervoor gekozen om deze op natuurlijke wijze te laten integreren met zijn omgeving. Dit wordt enerzijds gedaan door het terugbrengen van de herkenbare schuur typologie. Anderzijds wordt dit gevoel van integreren versterkt door de materiaalkeuzes die gemaakt zijn. De samenhang tussen de verschillende kleuren en materialen, zorgen ervoor dat de nieuwe schuur zichzelf onderscheidt in eenvoud. Verder is er gekozen om de maximaal toegestane bouwhoogte van 5m maximaal te benutten, waardoor het volume als zeer ruim ervaren zal worden.

De nieuwbouw zal op de huidige plek van de oude, verouderde schuur komen te staan. Deze schuur diende voornamelijk voor opslag. Voor de vernieuwde schuur hebben we ervoor gekozen om deze te voorzien van de nieuwste duurzaamheid eisen. Zo is het gebouw maximaal geïsoleerd en voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. Op deze manier is het gebouw dusdanig verduurzaamd dat het zelfvoorzienend is. Ook is ervoor gekozen om de houten wandpanelen/dakpanelen prefab te laten fabriceren in de fabriek, zodat men deze als een bouwpakket op locatie in elkaar kan zetten.

« van 4 »

Voor de interieur styling van een herenhuis in het centrum van Eindhoven werd ons gevraagd om de karakteristieke elementen van de woning te accentueren. Ook was de vraag om de woning te voorzien van een een eigentijdse, artistieke en kleurrijke sfeer.

De in 1920 gebouwde woning kenmerkt zich door zijn hoge plafonds en bevat nog enkele karakteristieke elementen. De hoge plafonds creëren openheid in de ruimtes, maar zorgen er tevens voor dat de sfeer lastig te bepalen is. Om de woning meer te accenturen hebben we ervoor gekozen om diverse kleursamenstelling te gebruiken. Deze kleuren zorgen voor een rustgevend en kleurrijk geheel waarbij de zones van de woning ook direct zichtbaar worden. De grote open ruimte wordt door middel van kleur ‘opgedeeld’. Om het artistieke meer te benadrukken hebben we ervoor gekozen om sierlijsten op de muren en een open ensuite kast rondom de vernieuwde doorgang tussen de keuken en de eethoek te plaatsen. Door het toevoegen van verschillende lange verticale lijnen op de muren wordt de hoogte van de ruimtes op een nieuwe manier ervaren en complimenteren de wanden/kasten de ruimtes.

« van 4 »

Tijdens de inrichting van Maxim’s in Best hebben we zorgvuldig nagedacht over hoe we een warme, stijlvolle winkelervaring konden creëren die klanten uitnodigt en inspireert. Elk detail van het interieur is met oog voor esthetiek en functionaliteit ontworpen om een harmonieuze, sfeervolle omgeving te realiseren. Door te kiezen voor een verfijnde mix van materialen en kleuren ontstaat er een tijdloze uitstraling die past bij de identiteit van Maxim’s.

Met slimme indelingskeuzes hebben we de winkelruimtes ruimtelijker en overzichtelijker gemaakt, zodat de producten optimaal tot hun recht komen en klanten zich gemakkelijk door de winkel kunnen bewegen. Door te werken met een subtiele balans van natuurlijke elementen en moderne accenten, voelt het interieur warm en toch eigentijds aan. Het resultaat is een winkelomgeving waar je graag even binnenloopt om inspiratie op te doen.

Door de bestaande schuur te vergroten en deze te voorzien van een nieuwe indeling, ontstaat er een toekomstgerichte ruimte die in eerste instantie plaats zal bieden aan het recent gerestaureerde familiepronkstuk. De ruimte is zo ingedeeld dat deze in de toekomst kan worden omgetoverd tot extra woonruimte, mantelzorgwoning of Airbnb.

Mede doordat de bestaande schuur onderdeel is van een traditionele, gerenoveerde langgevelboerderij uit 1880, is ervoor gekozen om deze verbinding te versterken en het gebouw op te laten gaan in zijn landelijke omgeving. Aan de hand van ruimtelijke studies is ervoor gekozen om de uitbreiding haaks te situeren (los) op de huidige schuur. Op deze manier ontstaat er een centraal hofje. Om de samenhang en het contrast tussen de twee bouwvolumes te vergroten is er een glazen passage ontworpen, zodat je het gevoel ervaart van twee verschillende werelden die samen lijken te komen.

Het nieuwe gedeelte van de schuur heeft een onderdanig volume gekregen door de afwijkende vorm en lengte van het dak. Hierdoor lijkt het nieuwe volume te zijn bedekt met een deken van riet. Op deze manier ontstaat er een duidelijke samenhang tussen de huidige schuur en het woonhuis en onderscheidt het gebouw zich in duidelijke minimalistische architectuur.

« van 4 »

Bij de verbouwing van de woonboerderij in de landelijke omgeving van Best hebben we ervoor gezorgd dat de eenheid tussen de verschillende ruimtes wordt vergroot. De woonboerderij bestond in het verleden uit twee woningen die later zijn samengevoegd tot een woning. De begane grond is hierdoor een grote, open ruimte geworden die verschillende ruimtes met elkaar verbindt. Echter werden deze ruimtes dusdanig groot dat het lastig was om fijne hoekjes en ruimtes te maken. Om dit op te lossen hebben we er voor gekozen om visuele hoekjes te creëren, maar geen ruimtes af te sluiten zodat de ruimtelijkheid van de woning gewaarborgd blijft.

Aan de hand van verschillende studies zijn we tot de conclusie gekomen dat de huidige opzet en locatie van de keuken behouden blijft. De keuken hebben we echter wel voorzien van een nieuw jasje, geïnspireerd op Piet Boon. Deze lijn hebben we doorgetrokken door een aantal kastenwanden te plaatsen in de verschillende ruimtes binnen dezelfde stijl. Deze ingebouwde, rastervormige kasten zorgen voor rust in de ruimte. Deze rust wordt versterkt door een samenhang te zoeken in kleuren en materialen. Hierbij is er gekozen om binnen het lichte en donkere contrast een aantal zandkleuren en houtstructuren toe te passen wat ertoe leidt dat de woning heel neutraal aanvoelt.

Om de grote, open ruimte visueel te doorbreken is er een haardmeubel ontworpen waarbij de bovengenoemde stijl terugkomt. Dit meubel is voorzien van een inbouw tv, een doorlopend akoestisch houten lattenspel en een langwerpige doorkijk haard, zodat de twee ruimtes met elkaar verbonden blijven.

« van 5 »

Het interieuradvies voor de woning in Best kenmerkt zich in de kleurrijke, natuurlijke materialen en texturen die samen tot een warm geheel komen. Deze samenhang versterkt de ruimtelijkheid van de open woonkeuken en geeft juist beslotenheid op de meer intieme plekken van het huis. Door een wisselend contrast aan te brengen in de kleur van de wanden en de vloer, komen de ruimtes op eigentijdse manier samen.

Geen afbeeldingen gevonden.

Het project in Schijndel geeft weer hoe een ruimtelijke transformatie invloed kan hebben op de belevenis van de specifieke ruimte. De werkzaamheden zijn een aanpassing op het originele ontwerp door een externe partij.

Doordat de woning bijdraagt aan het karakteristieke straatbeeld, heeft men ervoor gekozen om een woning te ontwerpen dat hierop aansluit. Om de ruimtes goed op elkaar aan te laten sluiten hebben we specifiek gekeken naar het moment wanneer daglicht zijn toetreding zal vinden. Zo is de ochtendzon te zien vanuit de keuken en zal men de middag/avondzon kunnen aanschouwen vanuit woonkamer.

De woonkamer en keuken worden binnen de transparante ruimte verbonden door het eetgedeelte. Deze open ruimte wordt visueel opgedeeld door een meubelelement dat een inbouwkast, de tv en een doorkijkhaard bevat. Op deze manier voelt de begane grond niet meer hokkerig aan. Tevens is er vanuit elke ruimte een directe verbinding naar de grote tuin.

« van 3 »

niet gewoon maar anders.
Sonseweg 6, 5681 BJ Best
info@ge-woonadvies.nl
Mario: 06 507 68 229  
Max: 06 235 13 293
COPYRIGHT © 2024 GE-WOON ONTWERPSTUDIO & INTERIEUR ADVIES 2021 Website door SlimSocial
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram