Het interieurontwerp kenmerkt zich door het contrast in kleur en materialen. Deze combinatie van donkere en lichte kleuren in zowel de materialen als het schilderwerk, zorgen voor een warme sfeer binnen de grote ruimtes. Dit sluit aan bij de wensen van de opdrachtgever waarbij de interesse in donkere kleuren en materialen duidelijk uitgesproken werd.

Binnen het ontwerp hebben we ervoor gekozen om de grote woonkamer op te delen. Er is gekozen om de zithoek naar het raam te plaatsen en de huidige module bank anders in te delen, waardoor er een knusse opstelling ontstaat. De oorspronkelijke zithoek maakt plaats voor een 'mancave'. Door deze ruimte te iets te verhogen en het plafond iets te laten zakken komt deze los te staan van de woonkamer. Door de combinatie van stoere materialen, grove hout structuur en stalen kozijnen sluit het perfect aan op de industriële sfeer zoals de opdrachtgever graag wilden.

In dit project staan de verbinding van ruimtes centraal. Dit is gedaan door transparante deuren te plaatsen zodat de ruimtes in elkaar overlopen. Ook zijn de hoge ruimtes (door middel van een donkere kleur) visueel verlaagd op de plekken waar dit belangrijk was om het appartement te voorzien van een warme, industriele sfeer.

« 1 of 4 »

Bij de transformatie van het senioren appartement is goed gekeken naar de wensen en verlangens van de opdrachtgever. Hierbij is specifiek gekeken naar het behoud van de aanwezige elementen in het appartement. Ook is de gebruiksvriendelijkheid voor de toekomst in acht genomen.

Er is gekozen om een contrast te creëren tussen donkere en lichte kleuren. De vloeren en meeste wanden zijn licht gebleven. Deze worden wisselend geflankeerd door donkere kleuren als groen en zwart.

Doordat de keuken wordt voorzien van een donkere kleur, komt de nadruk te liggen in deze hoek van de woonkamer. Deze benadering van de ruimte is overal doorgezet, waardoor er een samenhangende stijl ontstaat. Door deze kleuren - en materiaalkeuzes is het gelukt om de bestaande ruimtes te voorzien van meer sfeer en warmte.

« 1 of 3 »
niet gewoon maar anders.
Sonseweg 6, 5681 BJ Best
info@ge-woonadvies.nl
Mario: 06 507 68 229  
Max: 06 235 13 293
LID VAN
SOCIAL MEDIA
COPYRIGHT © 2023 GE-WOON ONTWERPSTUDIO & INTERIEUR ADVIES 2021 Website door SlimSocial
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram