Voor het ontwerp van een Loft in het hartje van Strijp-S hebben we gezocht naar de mogelijkheid om zoveel mogelijk effectieve ruimte te creëren. Hierbij is de hoogte van het plafond (inclusief de betonbalken) een enorme eye-catcher, maar tevens ook een interessant vraagstuk hoe om te gaan met de beweegbaarheid wanneer er een extra verdieping geplaatst zou worden. Na een aantal studies is er besloten om de entresol op de vaststaande sanitaire ruimte te plaatsen, die plaatst biedt aan een werkplek en het slaapvertrek. De kledingkasten bevinden zich onder de entresol en vormen het verlengde van de sanitaire ruimte.

De entresol vormt door middel van het donkere staal en verdeling in het glas een duidelijke verbinding met de overige raampartijen van de woning. Deze industriële, chique look wordt versterkt door het toevoegen van stoere materialen als leer, hout en stijlvolle stoffering. Op deze manier ontstaat er een warme, stoere uitstraling dat zich volledig integreert met de eigentijdse sfeer dat Strijp-S kenmerkt.

« 1 of 2 »

Bij de verbouwing van het woonhuis in Middelbeers was het belangrijk om licht en openheid te creëren. De verschillende ruimtes zorgden voor een opgesloten gevoel dat werd versterkt door het feit dat daglicht amper de woning kon betreden. Hierdoor is er gekozen voor een vernieuwde opzet waarbij de keuken is gesitueerd tbv het zonlicht in de ochtend en de woonkamer/eetkamer een relatie vormt met het zonlicht in de middag/avond. De begane grond bevat tevens de badkamer om zo een extra slaapkamer te realiseren op de bovenverdieping.

De woning is voorzien van een aanbouw dat door het vele glas een directe verbinding vormt met de tuin. Doordat de gevel zich kenmerkte door de vele reparaties in het metselwerk is ervoor gekozen om het gehele buitenblad te vervangen. Hierdoor gaat de aanbouw op in de bestaande woning en wordt de mix aan metselwerk niet vergroot. Deze keuze is ook gebaseerd op het feit dat de woning slecht tot niet geïsoleerd was. Het nieuwe metselwerk komt overeen met het origineel en sluit daarom goed aan bij de buren.

Om de nadruk nog meer op de woning te leggen is ervoor kozen om de schuur een donkere kleur te geven. Door dit contrast ontstaat er een samenhang tussen de schuur en de woning.

« 1 of 4 »

Het interieurontwerp kenmerkt zich door het contrast in kleur en materialen. Deze combinatie van donkere en lichte kleuren in zowel de materialen als het schilderwerk, zorgen voor een warme sfeer binnen de grote ruimtes. Dit sluit aan bij de wensen van de opdrachtgever waarbij de interesse in donkere kleuren en materialen duidelijk uitgesproken werd.

Binnen het ontwerp hebben we ervoor gekozen om de grote woonkamer op te delen. Er is gekozen om de zithoek naar het raam te plaatsen en de huidige module bank anders in te delen, waardoor er een knusse opstelling ontstaat. De oorspronkelijke zithoek maakt plaats voor een 'mancave'. Door deze ruimte te iets te verhogen en het plafond iets te laten zakken komt deze los te staan van de woonkamer. Door de combinatie van stoere materialen, grove hout structuur en stalen kozijnen sluit het perfect aan op de industriële sfeer zoals de opdrachtgever graag wilden.

In dit project staan de verbinding van ruimtes centraal. Dit is gedaan door transparante deuren te plaatsen zodat de ruimtes in elkaar overlopen. Ook zijn de hoge ruimtes (door middel van een donkere kleur) visueel verlaagd op de plekken waar dit belangrijk was om het appartement te voorzien van een warme, industriele sfeer.

« 1 of 4 »
niet gewoon maar anders.
Sonseweg 6, 5681 BJ Best
info@ge-woonadvies.nl
Mario: 06 507 68 229  
Max: 06 235 13 293
LID VAN
SOCIAL MEDIA
COPYRIGHT © 2022 GE-WOON ONTWERPSTUDIO & INTERIEUR ADVIES 2021 Website door SlimSocial
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram