Het karakteristieke ontwerp van deze eigentijdse woning is de vertaling van de wens, waarbij de vraag werd gesteld of het mogelijk is om in een Vlaamse schuur te wonen. Deze vraag hebben we beantwoord door een transparante indeling te ontwerpen dat wordt omsloten door een speelse vorm van de gevels, waarbij de opvallende uiterlijke elementen als de rietenkap en gevelbekleding kenmerkende verwijzingen zijn richting een Vlaamse schuur.

De ruimtes zijn transparant ingedeeld en worden gevormd door een centraal gelegen blok dat o.a. voorzien is van de keuken, badkamer, toilet en berging. Dit blok omvat ook de trap naar de bovengelegen etage met 2 slaapkamers en een wasruimte. Tevens is hierbij een trap richting een verlaagd niveau gepositioneerd dat toegang geeft tot nog slaapkamer met badkamer en de sportkamer met aansluitend de technische ruimte.

De reden voor dit verlaagd niveau is ontstaan vanwege de eisen aan m2 die gesteld worden op locatie. Voor ons wat het van belang dat de Vlaamse schuur niet te hoog en te groot zou worden, waardoor het een bescheiden stempel op het perceel blijft. De hellingbaan voorzien van planten en trappen vormt zodoende een interessante passage dat een verbindingsstuk is tussen het woonhuis en de tuin. Hierdoor blijft het aanblik van de woning bescheiden en wordt versterkt door de kenmerkende verlaagde dakgrens van riet.

De zichtbare houten gebinten constructie draagt het deken van riet. Dit verlaagd deken van riet is in het ontwerp opgetild op de plekken waar dit benodigd was om de verbinding richting de tuin en het landschap te creëren. Deze wisselwerking van open en gesloten delen heeft uiteindelijk de speelse gevel gevormd.

« van 4 »
niet gewoon maar anders.
Sonseweg 6, 5681 BJ Best
info@ge-woonadvies.nl
Mario: 06 507 68 229  
Max: 06 235 13 293
COPYRIGHT © 2024 GE-WOON ONTWERPSTUDIO & INTERIEUR ADVIES 2021 Website door SlimSocial
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram