Voor het ontwerp van een Loft in het hartje van Strijp-S hebben we gezocht naar de mogelijkheid om zoveel mogelijk effectieve ruimte te creëren. Hierbij is de hoogte van het plafond (inclusief de betonbalken) een enorme eye-catcher, maar tevens ook een interessant vraagstuk hoe om te gaan met de beweegbaarheid wanneer er een extra verdieping geplaatst zou worden. Na een aantal studies is er besloten om de entresol op de vaststaande sanitaire ruimte te plaatsen, die plaatst biedt aan een werkplek en het slaapvertrek. De kledingkasten bevinden zich onder de entresol en vormen het verlengde van de sanitaire ruimte.

De entresol vormt door middel van het donkere staal en verdeling in het glas een duidelijke verbinding met de overige raampartijen van de woning. Deze industriële, chique look wordt versterkt door het toevoegen van stoere materialen als leer, hout en stijlvolle stoffering. Op deze manier ontstaat er een warme, stoere uitstraling dat zich volledig integreert met de eigentijdse sfeer dat Strijp-S kenmerkt.

« 1 of 2 »

Voor het ontwerp van de buitenruimte met berging is ervoor gekozen om deze zo minimalistisch mogelijk te laten integreren met het groene perceel. Aangezien de huidige woning een monumentaal pand betreft is ervoor gekozen om het ontwerp zo slank en transparant mogelijk te maken, zodat de waarde van het monumentaal pand behouden blijft. Dit wordt versterkt door de lange lijn van het dak richting de tuin en het ritme van de dragende kolommen. Door de berging kleiner te maken dan de overkapping en deze uit te voeren in een natuurlijk materiaal vormt het een simpele eenheid met de overkapping. Verder is er ruimte gegeven aan het groen om geleidelijk langs de kolommen van de buitenruimte omhoog te groeien.

« 1 of 2 »

Voor de interieur styling van een herenhuis in het centrum van Eindhoven werd ons gevraagd om de karakteristieke elementen van de woning te accentueren. Ook was de vraag om de woning te voorzien van een een eigentijdse, artistieke en kleurrijke sfeer.

De in 1920 gebouwde woning kenmerkt zich door zijn hoge plafonds en bevat nog enkele karakteristieke elementen. De hoge plafonds creëren openheid in de ruimtes, maar zorgen er tevens voor dat de sfeer lastig te bepalen is. Om de woning meer te accenturen hebben we ervoor gekozen om diverse kleursamenstelling te gebruiken. Deze kleuren zorgen voor een rustgevend en kleurrijk geheel waarbij de zones van de woning ook direct zichtbaar worden. De grote open ruimte wordt door middel van kleur ‘opgedeeld’. Om het artistieke meer te benadrukken hebben we ervoor gekozen om sierlijsten op de muren en een open ensuite kast rondom de vernieuwde doorgang tussen de keuken en de eethoek te plaatsen. Door het toevoegen van verschillende lange verticale lijnen op de muren wordt de hoogte van de ruimtes op een nieuwe manier ervaren en complimenteren de wanden/kasten de ruimtes.

« 1 of 3 »

Binnen het ontwerp van het atelier in de landelijke omgeving van Best is ervoor gekozen om deze op natuurlijke wijze te laten integreren met zijn omgeving. Dit wordt enerzijds gedaan door het terugbrengen van de herkenbare schuur typologie. Anderzijds wordt dit gevoel van integreren versterkt door de materiaalkeuzes die gemaakt zijn. De samenhang tussen de verschillende kleuren en materialen, zorgen ervoor dat de nieuwe schuur zichzelf onderscheidt in eenvoud. Verder is er gekozen om de maximaal toegestane bouwhoogte van 5m maximaal te benutten, waardoor het volume als zeer ruim ervaren zal worden.

De nieuwbouw zal op de huidige plek van de oude, verouderde schuur komen te staan. Deze schuur diende voornamelijk voor opslag. Voor de vernieuwde schuur hebben we ervoor gekozen om deze te voorzien van de nieuwste duurzaamheid eisen. Zo is het gebouw maximaal geïsoleerd en voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. Op deze manier is het gebouw dusdanig verduurzaamd dat het zelfvoorzienend is. Ook is ervoor gekozen om de houten wandpanelen/dakpanelen prefab te laten fabriceren in de fabriek, zodat men deze als een bouwpakket op locatie in elkaar kan zetten.

« 1 of 2 »

Bij de verbouwing van de woonboerderij in de landelijke omgeving van Best hebben we ervoor gezorgd dat de eenheid tussen de verschillende ruimtes wordt vergroot. De woonboerderij bestond in het verleden uit twee woningen die later zijn samengevoegd tot een woning. De begane grond is hierdoor een grote, open ruimte geworden die verschillende ruimtes met elkaar verbindt. Echter werden deze ruimtes dusdanig groot dat het lastig was om fijne hoekjes en ruimtes te maken. Om dit op te lossen hebben we er voor gekozen om visuele hoekjes te creëren, maar geen ruimtes af te sluiten zodat de ruimtelijkheid van de woning gewaarborgd blijft.

Aan de hand van verschillende studies zijn we tot de conclusie gekomen dat de huidige opzet en locatie van de keuken behouden blijft. De keuken hebben we echter wel voorzien van een nieuw jasje, geïnspireerd op Piet Boon. Deze lijn hebben we doorgetrokken door een aantal kastenwanden te plaatsen in de verschillende ruimtes binnen dezelfde stijl. Deze ingebouwde, rastervormige kasten zorgen voor rust in de ruimte. Deze rust wordt versterkt door een samenhang te zoeken in kleuren en materialen. Hierbij is er gekozen om binnen het lichte en donkere contrast een aantal zandkleuren en houtstructuren toe te passen wat ertoe leidt dat de woning heel neutraal aanvoelt.

Om de grote, open ruimte visueel te doorbreken is er een haardmeubel ontworpen waarbij de bovengenoemde stijl terugkomt. Dit meubel is voorzien van een inbouw tv, een doorlopend akoestisch houten lattenspel en een langwerpige doorkijk haard, zodat de twee ruimtes met elkaar verbonden blijven.

« 1 of 4 »

Door de bestaande schuur te vergroten en deze te voorzien van een nieuwe indeling, ontstaat er een toekomstgerichte ruimte die in eerste instantie plaats zal bieden aan het recent gerestaureerde familiepronkstuk. De ruimte is zo ingedeeld dat deze in de toekomst kan worden omgetoverd tot extra woonruimte, mantelzorgwoning of Airbnb.

Mede doordat de bestaande schuur onderdeel is van een traditionele, gerenoveerde langgevelboerderij uit 1880, is ervoor gekozen om deze verbinding te versterken en het gebouw op te laten gaan in zijn landelijke omgeving. Aan de hand van ruimtelijke studies is ervoor gekozen om de uitbreiding haaks te situeren (los) op de huidige schuur. Op deze manier ontstaat er een centraal hofje. Om de samenhang en het contrast tussen de twee bouwvolumes te vergroten is er een glazen passage ontworpen, zodat je het gevoel ervaart van twee verschillende werelden die samen lijken te komen.

Het nieuwe gedeelte van de schuur heeft een onderdanig volume gekregen door de afwijkende vorm en lengte van het dak. Hierdoor lijkt het nieuwe volume te zijn bedekt met een deken van riet. Op deze manier ontstaat er een duidelijke samenhang tussen de huidige schuur en het woonhuis en onderscheidt het gebouw zich in duidelijke minimalistische architectuur.

« 1 of 5 »

Bij de verbouwing van het woonhuis in Eindhoven hebben we ervoor gezorgd dat de ruimtes meer in elkaar over lopen. Zo is de keuken vergroot en voorzien van een groot kookeiland, waardoor er een verbinding tussen de keuken en de woonkamer is ontstaan. Het vergroten van ruimtes wordt nog eens versterkt door het toevoegen van een glazen hoek profiel tussen de hal en de woonkamer. Ook is de vrij gesloten achtergevel vervangen met veel glas.

Door de huidige opzet van de woning te veranderen is er een extra zithoekje ontstaan bij de huidige achterdeur. Deze zithoek staat door de transparante deur in directe verbinding met de tuin. De vernieuwde opzet van de tuin grenst verder aan de nieuwe overkapping die een moderne uitstraling heeft. De witte horizontale band van de overkapping geeft een visuele scheiding aan in de achtergevel van de woning, waardoor ervoor is gekozen om het huidige metselwerk in de achtergevel ook een witte kleur te geven. Hierdoor ontstaat er een duidelijk contrast tussen donkere en lichte kleuren. Er is hierbij gekozen om nog een buitenmeubel en buitenhaard te plaatsen.

Het interieur is perfect afgestemd op de wensen van de opdrachtgever. Het ontwerp zorgt voor een samenspel van kleuren, materialen en eigen mogelijkheden om de woonkamer bij tijden te voorzien van een nieuwe twist. De vloer heeft een lichte kleur gekregen, waardoor er een fijne kleuren combinatie ontstaat met de geheel donkere keuken, witte muren en donkere kozijnen.

« 1 of 5 »

Bij de transformatie  van het woonhuis in Best zijn we uitgegaan van het principe om de twee zuivere woning vormen weer met elkaar te laten versmelten.  De twee woning vormen worden in de bestaande toestand verbonden met een bakstenen volume, waardoor er een gemis in contrasten ontstaat om de woning een duidelijke stempel op het perceel te geven. 

Door een transparante verbinding te maken tussen de twee originele woningblokken, is de eenheid van de woning versterkt. Samen met de toevoeging van landelijke elementen in de gevel (donkere plint & luiken), het openstellen van donkere binnenruimtes en het toevoegen van een stijlvol interieur is de woning omgetoverd tot een landelijk geheel dat volledig opgaat in zijn omgeving.

Deze transparante verbinding zorgt enerzijds voor het benodigde contrast en anderzijds voor de samenhang van de woning. Het zorgt er tevens voor dat de verstopte stukken perceel aan de achterzijde van de woning weer verbonden worden met de rest van de tuin. Door het feit dat het gebouw niet hoger kon worden vanwege de complexiteit van het bestaande dak is er naar oplossingen gezocht om de glazen verbinding nog ruimtelijker te laten ogen. Dit is gedaan door glas op glas verbindingen op de hoeken te maken en het glas tevens hoger dan het plafond te laten lopen, waardoor het dunne kozijn amper in het zicht is.

Bij de verbouwing van het woonhuis in Middelbeers was het belangrijk om licht en openheid te creëren. De verschillende ruimtes zorgden voor een opgesloten gevoel dat werd versterkt door het feit dat daglicht amper de woning kon betreden. Hierdoor is er gekozen voor een vernieuwde opzet waarbij de keuken is gesitueerd tbv het zonlicht in de ochtend en de woonkamer/eetkamer een relatie vormt met het zonlicht in de middag/avond. De begane grond bevat tevens de badkamer om zo een extra slaapkamer te realiseren op de bovenverdieping.

De woning is voorzien van een aanbouw dat door het vele glas een directe verbinding vormt met de tuin. Doordat de gevel zich kenmerkte door de vele reparaties in het metselwerk is ervoor gekozen om het gehele buitenblad te vervangen. Hierdoor gaat de aanbouw op in de bestaande woning en wordt de mix aan metselwerk niet vergroot. Deze keuze is ook gebaseerd op het feit dat de woning slecht tot niet geïsoleerd was. Het nieuwe metselwerk komt overeen met het origineel en sluit daarom goed aan bij de buren.

Om de nadruk nog meer op de woning te leggen is ervoor kozen om de schuur een donkere kleur te geven. Door dit contrast ontstaat er een samenhang tussen de schuur en de woning.

« 1 of 4 »

Tijdens de verbouwing van het monumentale pand in Esch is er specifiek gekozen om het karakter van de woning te waarborgen. Om een transparante leefruimte te creëren is ervoor gekozen om de verschillende ruimtes met elkaar te verbinden. Deze ruimtes vormen een samenhang van verschillende impressies richting de opengestelde tuin. Dit wordt versterkt door de karakteristieke, functieloze aanbouw te transformeren naar een open keuken. Hierdoor is het huidige toilet naar de hal bij de voordeur geplaatst.

De vernieuwde aanbouw is opnieuw geïsoleerd en omkleed met donkere horizontale houten gevelbekleding, waardoor er een duidelijk contrast ontstaat tussen het originele monumentale pand en het bijgebouw.

« 1 of 6 »
niet gewoon maar anders.
Sonseweg 6, 5681 BJ Best
info@ge-woonadvies.nl
Mario: 06 507 68 229  
Max: 06 235 13 293
LID VAN
SOCIAL MEDIA
COPYRIGHT © 2022 GE-WOON ONTWERPSTUDIO & INTERIEUR ADVIES 2021 Website door SlimSocial
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram