De nieuwbouw woning in Haaren kenmerkt zich door zijn robuuste voetprint, maar tevens landelijke charme waarmee het zich verweeft met het omliggende landschap. De woning is een knipoog naar de oorspronkelijke woning dat qua vorm en materiaalgebruik overeen kwam. De karakteristieke vorm van de woning zorgt ervoor dat zowel aan de straatzijde als de tuinzijde veel lengte gecreëerd wordt. Het gesloten, landelijke karakter van de woning wordt aan de straatzijde versterkt door een eigentijds ensemble dat refereert naar een oude stal entree. Deze geslotenheid maakt aan de tuinzijde van de woning juist plaats voor veel glas, waardoor de interactie tussen binnen en buiten versterkt wordt.
Deze ruimtelijkheid is ook terug te zien in de plattegronden van de woning. Door een multifunctioneel blok voorzien van trap, keuken, berging en tv nis in het midden van de woning te plaatsen zijn alle ruimtes met elkaar verbonden. Deze functionaliteit vertaald zich ook naar de eerste verdieping en zolder, waarbij de overloop klein is en de ruimtes zo groot en praktisch mogelijk zijn gemaakt.
Tijdens de grootschalige verbouwing van het woonhuis in Sint Oedenrode hebben we onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de verschillende ruimtes anders te positioneren. Zo viel het op dat de woonkamer een relatief donkere ruimte was en de keuken de aansluiting naar de tuin miste. Verder was het belangrijk om de begane grond te voorzien van een grote slaapkamer/badkamer en een werkplek. Om de ruimtelijkheid van de woning te vergroten hebben we ervoor gekozen om het woongedeelte (woonkamer/keuken) zoveel mogelijk richting de tuin te verplaatsen. De overige ruimtes als de slaapkamer met badkamer en werkplek is aan de straatzijde geplaatst. Om dit te realiseren hebben we ervoor gekozen om de oriëntatie van de trap aan te passen, zodat de bovenverdieping beter ingedeeld wordt. Het eindresultaat levert een complete nieuwe beleving van de ruimtes op, waarbij het aantal m2 dat uitbouwt dient te worden minimaal is om zoveel mogelijk tuin over te houden.
Als uitgangspunt voor de verbouwing van de woning in Best hebben we ervoor gekozen om de woning te voorzien van een ruimtelijk gevoel. Hierbij hebben we ervoor gekozen om alle wanden in de woning (met uitzondering van de constructieve wanden) te verwijderen, waardoor geheel nieuwe ruimtes zijn ontstaan die met elkaar verbonden zijn. Door een centrale kern te voorzien van functies als de trap, het toilet en de interne berging wordt de omliggende leefruimte vergroot.
Ook hebben we de verbinding richting de tuin vergroot door de achtergevel te voorzien van grote, donkere puien. Door de bestaande uitbouw/serre te verwijderen is de transparante balans in de achtergevel beter verdeeld. Deze transparantie herhaalt zich op de eerste verdieping door het vernieuwde dak te voorzien van een grote dakkapellen met een landelijke uitstraling. Het landelijk beeld van de woning wordt versterkt door de overstekken van het dak en de toevoeging van het donkere hout aan de gevel.