Binnen het ontwerp van het atelier in de landelijke omgeving van Best is ervoor gekozen om deze op natuurlijke wijze te laten integreren met zijn omgeving. Dit wordt enerzijds gedaan door het terugbrengen van de herkenbare schuur typologie. Anderzijds wordt dit gevoel van integreren versterkt door de materiaalkeuzes die gemaakt zijn. De samenhang tussen de verschillende kleuren en materialen, zorgen ervoor dat de nieuwe schuur zichzelf onderscheidt in eenvoud. Verder is er gekozen om de maximaal toegestane bouwhoogte van 5m maximaal te benutten, waardoor het volume als zeer ruim ervaren zal worden.

De nieuwbouw zal op de huidige plek van de oude, verouderde schuur komen te staan. Deze schuur diende voornamelijk voor opslag. Voor de vernieuwde schuur hebben we ervoor gekozen om deze te voorzien van de nieuwste duurzaamheid eisen. Zo is het gebouw maximaal geïsoleerd en voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. Op deze manier is het gebouw dusdanig verduurzaamd dat het zelfvoorzienend is. Ook is ervoor gekozen om de houten wandpanelen/dakpanelen prefab te laten fabriceren in de fabriek, zodat men deze als een bouwpakket op locatie in elkaar kan zetten.

niet gewoon maar anders.
Sonseweg 6, 5681 BJ Best
info@ge-woonadvies.nl
Mario: 06 507 68 229  
Max: 06 235 13 293
LID VAN
SOCIAL MEDIA
COPYRIGHT © 2021 GE-WOON ONTWERPSTUDIO & INTERIEUR ADVIES 2021 Website door SlimSocial
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram