Bij de verbouwing van de woonboerderij in de landelijke omgeving van Best hebben we ervoor gezorgd dat de eenheid tussen de verschillende ruimtes wordt vergroot. De woonboerderij bestond in het verleden uit twee woningen die later zijn samengevoegd tot een woning. De begane grond is hierdoor een grote, open ruimte geworden die verschillende ruimtes met elkaar verbindt. Echter werden deze ruimtes dusdanig groot dat het lastig was om fijne hoekjes en ruimtes te maken. Om dit op te lossen hebben we er voor gekozen om visuele hoekjes te creëren, maar geen ruimtes af te sluiten zodat de ruimtelijkheid van de woning gewaarborgd blijft.

Aan de hand van verschillende studies zijn we tot de conclusie gekomen dat de huidige opzet en locatie van de keuken behouden blijft. De keuken hebben we echter wel voorzien van een nieuw jasje, geïnspireerd op Piet Boon. Deze lijn hebben we doorgetrokken door een aantal kastenwanden te plaatsen in de verschillende ruimtes binnen dezelfde stijl. Deze ingebouwde, rastervormige kasten zorgen voor rust in de ruimte. Deze rust wordt versterkt door een samenhang te zoeken in kleuren en materialen. Hierbij is er gekozen om binnen het lichte en donkere contrast een aantal zandkleuren en houtstructuren toe te passen wat ertoe leidt dat de woning heel neutraal aanvoelt.

Om de grote, open ruimte visueel te doorbreken is er een haardmeubel ontworpen waarbij de bovengenoemde stijl terugkomt. Dit meubel is voorzien van een inbouw tv, een doorlopend akoestisch houten lattenspel en een langwerpige doorkijk haard, zodat de twee ruimtes met elkaar verbonden blijven.

« 1 of 4 »
niet gewoon maar anders.
Sonseweg 6, 5681 BJ Best
info@ge-woonadvies.nl
Mario: 06 507 68 229  
Max: 06 235 13 293
LID VAN
SOCIAL MEDIA
COPYRIGHT © 2021 GE-WOON ONTWERPSTUDIO & INTERIEUR ADVIES 2021 Website door SlimSocial
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram