Tijdens de verbouwing van het monumentale pand in Esch is er specifiek gekozen om het karakter van de woning te waarborgen. Om een transparante leefruimte te creëren is ervoor gekozen om de verschillende ruimtes met elkaar te verbinden. Deze ruimtes vormen een samenhang van verschillende impressies richting de opengestelde tuin. Dit wordt versterkt door de karakteristieke, functieloze aanbouw te transformeren naar een open keuken. Hierdoor is het huidige toilet naar de hal bij de voordeur geplaatst.

De vernieuwde aanbouw is opnieuw geïsoleerd en omkleed met donkere horizontale houten gevelbekleding, waardoor er een duidelijk contrast ontstaat tussen het originele monumentale pand en het bijgebouw.

« 1 of 6 »

Binnen de verbouwing van het woonhuis in Best is onderzocht hoe we de keuken op een dusdanige manier konden vergroten, zodat deze beter aansloot bij de tuin. Ook was het van belang om de verbinding vanuit de keuken naar de voordeur te zoeken en dat er genoeg daglichttoegreding zou zijn. 

Binnen het ontwerp is ervoor gekozen om een contrast in materialen te creëren tussen de nieuwe aanbouw en het woonhuis. Op deze manier voelt de aanbouw aan als een houten doosje dat direct in het bestaande is geschoven. Doordat we de verticale belijning van het hout in de gevel niet wilde verstoren door een regenpijp die naar beneden loopt is ervoor gekozen om deze dan ook te verstoppen binnen het wandpakket. 

Het natuurlijke aanzicht van het hout is vertaald naar een landelijke ontwerp van de keuken waarbij strakke elementen zijn toegevoegd.

« 2 of 3 »
niet gewoon maar anders.
Sonseweg 6, 5681 BJ Best
info@ge-woonadvies.nl
Mario: 06 507 68 229  
Max: 06 235 13 293
LID VAN
SOCIAL MEDIA
COPYRIGHT © 2023 GE-WOON ONTWERPSTUDIO & INTERIEUR ADVIES 2021 Website door SlimSocial
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram