Bij de transformatie  van het woonhuis in Best zijn we uitgegaan van het principe om de twee zuivere woning vormen weer met elkaar te laten versmelten.  De twee woning vormen worden in de bestaande toestand verbonden met een bakstenen volume, waardoor er een gemis in contrasten ontstaat om de woning een duidelijke stempel op het perceel te geven. 

Door een transparante verbinding te maken tussen de twee originele woningblokken, is de eenheid van de woning versterkt. Samen met de toevoeging van landelijke elementen in de gevel (donkere plint & luiken), het openstellen van donkere binnenruimtes en het toevoegen van een stijlvol interieur is de woning omgetoverd tot een landelijk geheel dat volledig opgaat in zijn omgeving.

Deze transparante verbinding zorgt enerzijds voor het benodigde contrast en anderzijds voor de samenhang van de woning. Het zorgt er tevens voor dat de verstopte stukken perceel aan de achterzijde van de woning weer verbonden worden met de rest van de tuin. Door het feit dat het gebouw niet hoger kon worden vanwege de complexiteit van het bestaande dak is er naar oplossingen gezocht om de glazen verbinding nog ruimtelijker te laten ogen. Dit is gedaan door glas op glas verbindingen op de hoeken te maken en het glas tevens hoger dan het plafond te laten lopen, waardoor het dunne kozijn amper in het zicht is.

Het project in Schijndel geeft weer hoe een ruimtelijke transformatie invloed kan hebben op de belevenis van de specifieke ruimte. De werkzaamheden zijn een aanpassing op het originele ontwerp door een externe partij.

Doordat de woning bijdraagt aan het karakteristieke straatbeeld, heeft men ervoor gekozen om een woning te ontwerpen dat hierop aansluit. Om de ruimtes goed op elkaar aan te laten sluiten hebben we specifiek gekeken naar het moment wanneer daglicht zijn toetreding zal vinden. Zo is de ochtendzon te zien vanuit de keuken en zal men de middag/avondzon kunnen aanschouwen vanuit woonkamer.

De woonkamer en keuken worden binnen de transparante ruimte verbonden door het eetgedeelte. Deze open ruimte wordt visueel opgedeeld door een meubelelement dat een inbouwkast, de tv en een doorkijkhaard bevat. Op deze manier voelt de begane grond niet meer hokkerig aan. Tevens is er vanuit elke ruimte een directe verbinding naar de grote tuin.

« 1 of 5 »

niet gewoon maar anders.
Sonseweg 6, 5681 BJ Best
info@ge-woonadvies.nl
Mario: 06 507 68 229  
Max: 06 235 13 293
LID VAN
SOCIAL MEDIA
COPYRIGHT © 2022 GE-WOON ONTWERPSTUDIO & INTERIEUR ADVIES 2021 Website door SlimSocial
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram