Bij de verbouwing van het woonhuis in Eindhoven hebben we ervoor gezorgd dat de ruimtes meer in elkaar over lopen. Zo is de keuken vergroot en voorzien van een groot kookeiland, waardoor er een verbinding tussen de keuken en de woonkamer is ontstaan. Het vergroten van ruimtes wordt nog eens versterkt door het toevoegen van een glazen hoek profiel tussen de hal en de woonkamer. Ook is de vrij gesloten achtergevel vervangen met veel glas.

Door de huidige opzet van de woning te veranderen is er een extra zithoekje ontstaan bij de huidige achterdeur. Deze zithoek staat door de transparante deur in directe verbinding met de tuin. De vernieuwde opzet van de tuin grenst verder aan de nieuwe overkapping die een moderne uitstraling heeft. De witte horizontale band van de overkapping geeft een visuele scheiding aan in de achtergevel van de woning, waardoor ervoor is gekozen om het huidige metselwerk in de achtergevel ook een witte kleur te geven. Hierdoor ontstaat er een duidelijk contrast tussen donkere en lichte kleuren. Er is hierbij gekozen om nog een buitenmeubel en buitenhaard te plaatsen.

Het interieur is perfect afgestemd op de wensen van de opdrachtgever. Het ontwerp zorgt voor een samenspel van kleuren, materialen en eigen mogelijkheden om de woonkamer bij tijden te voorzien van een nieuwe twist. De vloer heeft een lichte kleur gekregen, waardoor er een fijne kleuren combinatie ontstaat met de geheel donkere keuken, witte muren en donkere kozijnen.

« 1 of 5 »

Bij de transformatie  van het woonhuis in Best zijn we uitgegaan van het principe om de twee zuivere woning vormen weer met elkaar te laten versmelten.  De twee woning vormen worden in de bestaande toestand verbonden met een bakstenen volume, waardoor er een gemis in contrasten ontstaat om de woning een duidelijke stempel op het perceel te geven. 

Door een transparante verbinding te maken tussen de twee originele woningblokken, is de eenheid van de woning versterkt. Samen met de toevoeging van landelijke elementen in de gevel (donkere plint & luiken), het openstellen van donkere binnenruimtes en het toevoegen van een stijlvol interieur is de woning omgetoverd tot een landelijk geheel dat volledig opgaat in zijn omgeving.

Deze transparante verbinding zorgt enerzijds voor het benodigde contrast en anderzijds voor de samenhang van de woning. Het zorgt er tevens voor dat de verstopte stukken perceel aan de achterzijde van de woning weer verbonden worden met de rest van de tuin. Door het feit dat het gebouw niet hoger kon worden vanwege de complexiteit van het bestaande dak is er naar oplossingen gezocht om de glazen verbinding nog ruimtelijker te laten ogen. Dit is gedaan door glas op glas verbindingen op de hoeken te maken en het glas tevens hoger dan het plafond te laten lopen, waardoor het dunne kozijn amper in het zicht is.

Bij de verbouwing van het woonhuis in Middelbeers was het belangrijk om licht en openheid te creëren. De verschillende ruimtes zorgden voor een opgesloten gevoel dat werd versterkt door het feit dat daglicht amper de woning kon betreden. Hierdoor is er gekozen voor een vernieuwde opzet waarbij de keuken is gesitueerd tbv het zonlicht in de ochtend en de woonkamer/eetkamer een relatie vormt met het zonlicht in de middag/avond. De begane grond bevat tevens de badkamer om zo een extra slaapkamer te realiseren op de bovenverdieping.

De woning is voorzien van een aanbouw dat door het vele glas een directe verbinding vormt met de tuin. Doordat de gevel zich kenmerkte door de vele reparaties in het metselwerk is ervoor gekozen om het gehele buitenblad te vervangen. Hierdoor gaat de aanbouw op in de bestaande woning en wordt de mix aan metselwerk niet vergroot. Deze keuze is ook gebaseerd op het feit dat de woning slecht tot niet geïsoleerd was. Het nieuwe metselwerk komt overeen met het origineel en sluit daarom goed aan bij de buren.

Om de nadruk nog meer op de woning te leggen is ervoor kozen om de schuur een donkere kleur te geven. Door dit contrast ontstaat er een samenhang tussen de schuur en de woning.

« 1 of 4 »

Tijdens de verbouwing van het monumentale pand in Esch is er specifiek gekozen om het karakter van de woning te waarborgen. Om een transparante leefruimte te creëren is ervoor gekozen om de verschillende ruimtes met elkaar te verbinden. Deze ruimtes vormen een samenhang van verschillende impressies richting de opengestelde tuin. Dit wordt versterkt door de karakteristieke, functieloze aanbouw te transformeren naar een open keuken. Hierdoor is het huidige toilet naar de hal bij de voordeur geplaatst.

De vernieuwde aanbouw is opnieuw geïsoleerd en omkleed met donkere horizontale houten gevelbekleding, waardoor er een duidelijk contrast ontstaat tussen het originele monumentale pand en het bijgebouw.

« 1 of 6 »

Binnen de verbouwing van het woonhuis in Best is onderzocht hoe we de keuken op een dusdanige manier konden vergroten, zodat deze beter aansloot bij de tuin. Ook was het van belang om de verbinding vanuit de keuken naar de voordeur te zoeken en dat er genoeg daglichttoegreding zou zijn. 

Binnen het ontwerp is ervoor gekozen om een contrast in materialen te creëren tussen de nieuwe aanbouw en het woonhuis. Op deze manier voelt de aanbouw aan als een houten doosje dat direct in het bestaande is geschoven. Doordat we de verticale belijning van het hout in de gevel niet wilde verstoren door een regenpijp die naar beneden loopt is ervoor gekozen om deze dan ook te verstoppen binnen het wandpakket. 

Het natuurlijke aanzicht van het hout is vertaald naar een landelijke ontwerp van de keuken waarbij strakke elementen zijn toegevoegd.

« 1 of 3 »
niet gewoon maar anders.
Sonseweg 6, 5681 BJ Best
info@ge-woonadvies.nl
Mario: 06 507 68 229  
Max: 06 235 13 293
LID VAN
SOCIAL MEDIA
COPYRIGHT © 2022 GE-WOON ONTWERPSTUDIO & INTERIEUR ADVIES 2021 Website door SlimSocial
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram