Transformatie agrarisch bedrijf te Varde, Denemarken

Status 
In ontwikkeling
Locatie
Varde, Denemarken

Binnen de grootschalige transformatie van een karakteristiek agrarisch bedrijf in Denemarken, hebben we onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om binnen de bestaande typologie van het boerenbedrijf verschillende nieuwe functies te plaatsen om de interactie en transparantie richting de omgeving te vergroten. Dit hebben we onder meer gedaan door verschillende appartementen te ontwerpen, een opstel plaats voor kampeerders te realiseren en een plan gemaakt voor de aanleg van een grote recreatievijver midden in de natuurlijke omgeving.

Door de samen geklonterde bebouwing deels te verwijderen, ontstaat er een transparante binnenplaats dat dienst zal gaan doen als centraal punt van het perceel. De schuur die zodoende los komt hebben we getransformeerd tot appartement met gezamenlijke ruime overkapping. Door repeterende boog sparingen in de gevels te maken ontstaat er een rustig, tijdloze impressie van de oude schuur waarbij de typologie en de constructie behouden blijven. Op deze manier opent het gebouw zich aan de ene kant richting de centrale binnenplaats en aan de andere kant richting de natuurlijke omgeving.

Ook hebben we de grote loods opgedeeld en deze voorzien van een maisonnette appartement met garage. Ook bij het ontwerp van de maisonnette hebben we gekeken om de aansluiting met het binnenhof te zoeken door een grote glazen pui aan de voorzijde te plaatsen. Deze zorgt, tezamen met de overige puien bij het terras voor de benodigde zichtlijnen richting het natuurlijk landschap.

« of 4 »

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Met de agenda’s naast elkaar vinden we een geschikt moment om uw project door te nemen. Om een vrijblijvend kennismakingsgesprek te plannen kunt u direct met ons contact opnemen. 
neem contact op
niet gewoon maar anders.
Sonseweg 6, 5681 BJ Best
info@ge-woonadvies.nl
Mario: 06 507 68 229  
Max: 06 235 13 293
COPYRIGHT © 2024 GE-WOON ONTWERPSTUDIO & INTERIEUR ADVIES 2021 Website door SlimSocial
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram