Vlaamse schuur te Esch

Status 
In ontwikkeling
Locatie
Esch

Door de bestaande schuur te vergroten en deze te voorzien van een nieuwe indeling, ontstaat er een toekomstgerichte ruimte die in eerste instantie plaats zal bieden aan het recent gerestaureerde familiepronkstuk. De ruimte is zo ingedeeld dat deze in de toekomst kan worden omgetoverd tot extra woonruimte, mantelzorgwoning of Airbnb.

Mede doordat de bestaande schuur onderdeel is van een traditionele, gerenoveerde langgevelboerderij uit 1880, is ervoor gekozen om deze verbinding te versterken en het gebouw op te laten gaan in zijn landelijke omgeving. Aan de hand van ruimtelijke studies is ervoor gekozen om de uitbreiding haaks te situeren (los) op de huidige schuur. Op deze manier ontstaat er een centraal hofje. Om de samenhang en het contrast tussen de twee bouwvolumes te vergroten is er een glazen passage ontworpen, zodat je het gevoel ervaart van twee verschillende werelden die samen lijken te komen.

Het nieuwe gedeelte van de schuur heeft een onderdanig volume gekregen door de afwijkende vorm en lengte van het dak. Hierdoor lijkt het nieuwe volume te zijn bedekt met een deken van riet. Op deze manier ontstaat er een duidelijke samenhang tussen de huidige schuur en het woonhuis en onderscheidt het gebouw zich in duidelijke minimalistische architectuur.

« 1 of 5 »

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Met de agenda’s naast elkaar vinden we een geschikt moment om uw project door te nemen. Om een vrijblijvend kennismakingsgesprek te plannen kunt u direct met ons contact opnemen. 
neem contact op
niet gewoon maar anders.
Sonseweg 6, 5681 BJ Best
info@ge-woonadvies.nl
Mario: 06 507 68 229  
Max: 06 235 13 293
LID VAN
SOCIAL MEDIA
COPYRIGHT © 2021 GE-WOON ONTWERPSTUDIO & INTERIEUR ADVIES 2021 Website door SlimSocial
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram