'Replant the Seed' laat zien dat architectuur een sociaal en ecologisch systeem kan vormen voor de toenemende leegstand binnen de agrarische sector rondom de Loonse & Drunense duinen. Hiermee kadert het de collectieve balans tussen de toenemende recreatiedruk en de grootschalige verduurzaming van het gebied.

Door de bedrijfsvoering van het huidige agrarisch bedrijf dusdanig aan te passen, zodat afvalstoffen worden hergebruikt en het voor mensen mogelijk wordt om het bedrijf te betreden, ontstaat er een vernieuwd concept dat de kloof tussen het agrarisch landschap en het bewoond gebied kleiner maakt.

Dit resulteert in een nieuwe beleving van het agrarisch bedrijf, waarin het vernieuwde circulaire landbouwsysteem ruimte en functie definieert door middel van een architectonische transformatie. Deze architectonische transformatie binnen de typologie van de boerderij zorgt ervoor dat het gebouw op gaat in het landschap, groen het erf kan betreden en bezoekers uitgenodigd worden om het bedrijf te betreden.

Binnen de groene tuin bevinden zich vele fijne plekjes om te zitten, al was de vraag binnen dit project om een plekje te realiseren dat zich onderscheidt van de rest. Er is gekozen om een op maat gemaakte, rode buitenbank te plaatsen tegen de bestaande stenen erfafscheiding. Hierdoor ontstaat er een duidelijk contrast met de groene omgeving. Door dit contrast te versterken is ervoor gekozen om donkere bloembakken en donkere tegels met print aan te leggen die aansluiten bij de huidige woning.

https://www.vtwonen.nl/binnenkijken/bij-jou-thuis/mario-welvaarts-uit-best/

niet gewoon maar anders.
Sonseweg 6, 5681 BJ Best
info@ge-woonadvies.nl
Mario: 06 507 68 229  
Max: 06 235 13 293
LID VAN
SOCIAL MEDIA
COPYRIGHT © 2023 GE-WOON ONTWERPSTUDIO & INTERIEUR ADVIES 2021 Website door SlimSocial
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram