Voor het ontwerp van een Loft in het hartje van Strijp-S hebben we gezocht naar de mogelijkheid om zoveel mogelijk effectieve ruimte te creëren. Hierbij is de hoogte van het plafond (inclusief de betonbalken) een enorme eye-catcher, maar tevens ook een interessant vraagstuk hoe om te gaan met de beweegbaarheid wanneer er een extra verdieping geplaatst zou worden. Na een aantal studies is er besloten om de entresol op de vaststaande sanitaire ruimte te plaatsen, die plaatst biedt aan een werkplek en het slaapvertrek. De kledingkasten bevinden zich onder de entresol en vormen het verlengde van de sanitaire ruimte.

De entresol vormt door middel van het donkere staal en verdeling in het glas een duidelijke verbinding met de overige raampartijen van de woning. Deze industriële, chique look wordt versterkt door het toevoegen van stoere materialen als leer, hout en stijlvolle stoffering. Op deze manier ontstaat er een warme, stoere uitstraling dat zich volledig integreert met de eigentijdse sfeer dat Strijp-S kenmerkt.

« 1 of 2 »

Voor de interieur styling van een herenhuis in het centrum van Eindhoven werd ons gevraagd om de karakteristieke elementen van de woning te accentueren. Ook was de vraag om de woning te voorzien van een een eigentijdse, artistieke en kleurrijke sfeer.

De in 1920 gebouwde woning kenmerkt zich door zijn hoge plafonds en bevat nog enkele karakteristieke elementen. De hoge plafonds creëren openheid in de ruimtes, maar zorgen er tevens voor dat de sfeer lastig te bepalen is. Om de woning meer te accenturen hebben we ervoor gekozen om diverse kleursamenstelling te gebruiken. Deze kleuren zorgen voor een rustgevend en kleurrijk geheel waarbij de zones van de woning ook direct zichtbaar worden. De grote open ruimte wordt door middel van kleur ‘opgedeeld’. Om het artistieke meer te benadrukken hebben we ervoor gekozen om sierlijsten op de muren en een open ensuite kast rondom de vernieuwde doorgang tussen de keuken en de eethoek te plaatsen. Door het toevoegen van verschillende lange verticale lijnen op de muren wordt de hoogte van de ruimtes op een nieuwe manier ervaren en complimenteren de wanden/kasten de ruimtes.

« 1 of 3 »

Bij de verbouwing van de woonboerderij in de landelijke omgeving van Best hebben we ervoor gezorgd dat de eenheid tussen de verschillende ruimtes wordt vergroot. De woonboerderij bestond in het verleden uit twee woningen die later zijn samengevoegd tot een woning. De begane grond is hierdoor een grote, open ruimte geworden die verschillende ruimtes met elkaar verbindt. Echter werden deze ruimtes dusdanig groot dat het lastig was om fijne hoekjes en ruimtes te maken. Om dit op te lossen hebben we er voor gekozen om visuele hoekjes te creëren, maar geen ruimtes af te sluiten zodat de ruimtelijkheid van de woning gewaarborgd blijft.

Aan de hand van verschillende studies zijn we tot de conclusie gekomen dat de huidige opzet en locatie van de keuken behouden blijft. De keuken hebben we echter wel voorzien van een nieuw jasje, geïnspireerd op Piet Boon. Deze lijn hebben we doorgetrokken door een aantal kastenwanden te plaatsen in de verschillende ruimtes binnen dezelfde stijl. Deze ingebouwde, rastervormige kasten zorgen voor rust in de ruimte. Deze rust wordt versterkt door een samenhang te zoeken in kleuren en materialen. Hierbij is er gekozen om binnen het lichte en donkere contrast een aantal zandkleuren en houtstructuren toe te passen wat ertoe leidt dat de woning heel neutraal aanvoelt.

Om de grote, open ruimte visueel te doorbreken is er een haardmeubel ontworpen waarbij de bovengenoemde stijl terugkomt. Dit meubel is voorzien van een inbouw tv, een doorlopend akoestisch houten lattenspel en een langwerpige doorkijk haard, zodat de twee ruimtes met elkaar verbonden blijven.

« 1 of 4 »

Bij de verbouwing van het woonhuis in Eindhoven hebben we ervoor gezorgd dat de ruimtes meer in elkaar over lopen. Zo is de keuken vergroot en voorzien van een groot kookeiland, waardoor er een verbinding tussen de keuken en de woonkamer is ontstaan. Het vergroten van ruimtes wordt nog eens versterkt door het toevoegen van een glazen hoek profiel tussen de hal en de woonkamer. Ook is de vrij gesloten achtergevel vervangen met veel glas.

Door de huidige opzet van de woning te veranderen is er een extra zithoekje ontstaan bij de huidige achterdeur. Deze zithoek staat door de transparante deur in directe verbinding met de tuin. De vernieuwde opzet van de tuin grenst verder aan de nieuwe overkapping die een moderne uitstraling heeft. De witte horizontale band van de overkapping geeft een visuele scheiding aan in de achtergevel van de woning, waardoor ervoor is gekozen om het huidige metselwerk in de achtergevel ook een witte kleur te geven. Hierdoor ontstaat er een duidelijk contrast tussen donkere en lichte kleuren. Er is hierbij gekozen om nog een buitenmeubel en buitenhaard te plaatsen.

Het interieur is perfect afgestemd op de wensen van de opdrachtgever. Het ontwerp zorgt voor een samenspel van kleuren, materialen en eigen mogelijkheden om de woonkamer bij tijden te voorzien van een nieuwe twist. De vloer heeft een lichte kleur gekregen, waardoor er een fijne kleuren combinatie ontstaat met de geheel donkere keuken, witte muren en donkere kozijnen.

« 1 of 5 »

Het project in Schijndel geeft weer hoe een ruimtelijke transformatie invloed kan hebben op de belevenis van de specifieke ruimte. De werkzaamheden zijn een aanpassing op het originele ontwerp door een externe partij.

Doordat de woning bijdraagt aan het karakteristieke straatbeeld, heeft men ervoor gekozen om een woning te ontwerpen dat hierop aansluit. Om de ruimtes goed op elkaar aan te laten sluiten hebben we specifiek gekeken naar het moment wanneer daglicht zijn toetreding zal vinden. Zo is de ochtendzon te zien vanuit de keuken en zal men de middag/avondzon kunnen aanschouwen vanuit woonkamer.

De woonkamer en keuken worden binnen de transparante ruimte verbonden door het eetgedeelte. Deze open ruimte wordt visueel opgedeeld door een meubelelement dat een inbouwkast, de tv en een doorkijkhaard bevat. Op deze manier voelt de begane grond niet meer hokkerig aan. Tevens is er vanuit elke ruimte een directe verbinding naar de grote tuin.

« 1 of 2 »

Het interieurontwerp kenmerkt zich door het contrast in kleur en materialen. Deze combinatie van donkere en lichte kleuren in zowel de materialen als het schilderwerk, zorgen voor een warme sfeer binnen de grote ruimtes. Dit sluit aan bij de wensen van de opdrachtgever waarbij de interesse in donkere kleuren en materialen duidelijk uitgesproken werd.

Binnen het ontwerp hebben we ervoor gekozen om de grote woonkamer op te delen. Er is gekozen om de zithoek naar het raam te plaatsen en de huidige module bank anders in te delen, waardoor er een knusse opstelling ontstaat. De oorspronkelijke zithoek maakt plaats voor een 'mancave'. Door deze ruimte te iets te verhogen en het plafond iets te laten zakken komt deze los te staan van de woonkamer. Door de combinatie van stoere materialen, grove hout structuur en stalen kozijnen sluit het perfect aan op de industriële sfeer zoals de opdrachtgever graag wilden.

In dit project staan de verbinding van ruimtes centraal. Dit is gedaan door transparante deuren te plaatsen zodat de ruimtes in elkaar overlopen. Ook zijn de hoge ruimtes (door middel van een donkere kleur) visueel verlaagd op de plekken waar dit belangrijk was om het appartement te voorzien van een warme, industriele sfeer.

« 1 of 4 »

Bij de transformatie van het senioren appartement is goed gekeken naar de wensen en verlangens van de opdrachtgever. Hierbij is specifiek gekeken naar het behoud van de aanwezige elementen in het appartement. Ook is de gebruiksvriendelijkheid voor de toekomst in acht genomen.

Er is gekozen om een contrast te creëren tussen donkere en lichte kleuren. De vloeren en meeste wanden zijn licht gebleven. Deze worden wisselend geflankeerd door donkere kleuren als groen en zwart.

Doordat de keuken wordt voorzien van een donkere kleur, komt de nadruk te liggen in deze hoek van de woonkamer. Deze benadering van de ruimte is overal doorgezet, waardoor er een samenhangende stijl ontstaat. Door deze kleuren - en materiaalkeuzes is het gelukt om de bestaande ruimtes te voorzien van meer sfeer en warmte.

« 1 of 3 »

Bij de renovatie van de keuken in Valkenswaard was het van belang dat de huidige opstelling behouden bleef. Deze opstelling is aangevuld met een kookeiland om meer kookblad te creëren. Dit kookeiland wordt overkoepeld door een stalen rek waardoor de keuken een industriële uitstraling krijgt.

Bij de huidige opstelling hebben we ervoor gekozen om de opvallende rode kleur van de kastjes te vervangen door donkere, neutrale kleur. Om de industriële sfeer te versterken zijn de kastjes voorzien van metalen grepen, de deuren vervangen door stalen deuren en de muur geschilderd in een stoere donkere groene kleur.

niet gewoon maar anders.
Sonseweg 6, 5681 BJ Best
info@ge-woonadvies.nl
Mario: 06 507 68 229  
Max: 06 235 13 293
LID VAN
SOCIAL MEDIA
COPYRIGHT © 2022 GE-WOON ONTWERPSTUDIO & INTERIEUR ADVIES 2021 Website door SlimSocial
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram